Write2Me Gastenboek

Dyslexie

Kinderen met dyslexie hebben hardnekkige problemen met het aanleren en vlot toepassen van het lezen en spellen. Ze hebben veel extra oefening nodig. Een vroege herkenning en gerichte aanpak zijn hierbij belangrijk.

 

ADHD

De afkorting ADHD staat voor Attention Deficit / Hyperactivity Disorder. Ofwel Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. Kinderen met ADHD hebben vaker en sterker dan de meeste andere kinderen problemen met:

ADD

Kinderen met ADD hebben veel moeite om hun aandacht ergens op te richten. Ze kunnen hoofd- en bijzaken niet goed onderscheiden en hebben veel moeite met plannen en organiseren. De grootste problemen doen zich voor met taakgericht werken op school en in de omgang met leeftijdsgenoten. Deze kinderen komen vaak stil en teruggetrokken over, passief en vergeetachtig.

 

PDD-NOS

Met PDD-NOS (Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified) wordt een restcategorie aangeduid die kenmerken heeft van het autisme, maar niet genoeg om zo te worden genoemd. Pervasief betekent (in het Latijn) doordringen. Het wil zeggen dat we bij pervasieve stoornissen te maken hebben met problemen die doordringen in verschillende ontwikkelingsgebieden van een kind.

 

Asperger

Het syndroom van Asperger behoort tot de autisme spectrum stoornissen (ASS) en is vernoemd naar de Weense kinderarts Hans Asperger. Er is al veel bekend over dit syndroom, maar door voortschrijdend onderzoek worden nog steeds nieuwe theorieŽn ontwikkeld.

 

 

Free counter and web stats